Suuripuu

Kaukana kotoa

Vilkka herää Uhkeassa Uuhessa ja masentuu taas Isolaitumen ankeudesta. Vilkka kyselee majatalon pitäjiltä kiertelevistä esiintyjäpoppoista, ja löytääkin sellaisen Kaivotorin keskeltä Paimenen patsaan juurelta. Vilkka tekee vaikutuksen esiintyjiin laulamalla laulun Jokihaarasta. Esiintyjät (tanssija Zahra, johtaja ja rämpyttelijä Isador, huilisti Polina, rumpali Daksu) antavat Vilkalle luvan laulaa heidän kanssaan. Vilkka tekee tuttavuutta ja panee merkille, että ryhmässä on vielä viides henkilö, jota kutsutaan Pätkäksi. Pätkä on kuulemma olennainen osa yhtyeen toimeentuloa.

Milja laskeutui vaatetettuna ja Kirjan kanssa alasaliin, jossa Liina ja Joonatan odottelivat. Heidän mukaansa melkein vuorokausi oli vierähtänyt siitä, kun haltiakaupunkiin oli tultu. Ulkona haltiat valmistelivat jonkinlaisia juhlallisuuksia. He siirsivät kapearunkoisia puita rinkiin tornien keskelle, ja oksat punoutuivat toisiinsa lehväiseksi kupoliksi jonka siimeksessä tulitiaiset tanssahtelivat.

Comments

MuadMouse MuadMouse

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.