Suuripuu

Korkeuksia ja kohteliaisuuskäyntejä

Kohtalot:
Milja: “Vastoin parempaa harkintakykyäsi, tartu lonkeroon.”
Etevä: “Nyt meni etevät ja rehdit sekaisin.”
Vilkka: “Auta maagiseen ansaan astunutta toveriasi!”

Milja rientää auttamaan voivottelevaa Joonatania minkä litimäriltä kaavuiltaan kykenee. Väki ihmettelee aikansa nuorukaisen murtunutta kyynärvartta kunnes Liinan uusista huiveista ja ajopuun palasesta saatiin lasta aikaiseksi. Kun Milja huuhtoi Joonatanin verta käsistään merihirviön lonkerot nousivat merenpinnasta. Liina lähti johtamaan ryhmää kalliota ylös, tosin muut eivät olleet ihan tehtävän tasalla. Lopulta Liina liinoineen sai muutkin ylös asti, vaikka improvisoidun köyden nokassa roikkuva Joonatan menettikin paitansa lonkeron lähmäisylle. Kun lonkerot vetäytyivät partioimaan rantavesiä myrksy iski atollille, ja salaman väläys langetti rauniopilareiden varjot ryhmän päälle.

Etevä herää kievarista ja kuulee Kielolta kaikki Jokihaaran kuumimmat juorut: Kukka-Maaria on kadonnut mystisesti vajaa viikko sitten! Lahja(omena)piirakalla varustettuna Etevä suuntaa kohti Hevoslaukkojen kotitaloa, ja kohtaa matkallaan Utu-Helmiinan, Hevoslaukan sisaruksista utuisimman, jonka johdolla Etevä pääsee perille. Pihalla loput sisaruksista hoitavat askareita Kainon valvovan silmän alla. Etevä piirakoineen saatellaan Helenan työhuoneeseen, jonka sohvalla vanhemmat pitävät surumielistä taukoa Kukka-Maarian jäljityksestä toisiinsa tukeutuen. Riuska, Helena ja Etevä vaihtavat kuulumisia ja keskustelevat Siniviitasta, Kukka-Maarian katoamisesta, Vilkasta ja Miljasta. Helena on vakuuttunut, että Siniviitta on Kukka-Maarian katoamisen takana. Saatuaan Hevoslaukoilta veneen, eväitä ja onnentoivotuksia Etevä jatkaa matkaansa vesitse kohti Venholaa, ja leiriytyy yöksi samalle paikalle, jossa Milja, Vilkka ja Etevä alunperin kohtasivat ja missä Rehti viimeksi nähtiin.

Ker antaa Vilkalle viimeiset neuvot (siellä velhontornissa on jotain kummaa, henkiä tai jotakin, pidä varasi! Jos pitää paeta kaartilaisia, mene Tursaaseen ja Tuoppiin, sieltä he eivät tule hakemaan), sanat ja halaukset, ja Vilkka hyvästelee leivos laukussaan Kerin luvaten tulla pian takaisin tietojensa kanssa. Vilkka kulkee sakenevan lumipyryn läpi Thylasin tornille, jossa on aivan liikaa savupiippuja eikä sen arkkitehtuuri vaikuta kovin järkevältä, vaikka se näyttää tuulessa pysyvänkin kasassa. Vilkka kiipeää polkua pitkin kukkulalla olevan tornin juureen, ja löytää lukossa olevan etuoven lisäksi avoinna olevan takaoven, josta livahtaa sisään. Sisältä löytyy palvelijain tilat ja Miljan huone ja muistiinpanot, mutta matka jatkuu ylöspäin kohti tornin huippua, jossa Vilkka tietää velhotietoja säilytettävän! Kummia askeleen kaikuja kuuluu tosin takaa, ja oliko se omat kasvot heijastuneena ikkunassa…? Puolen välin kohdalla kiivettyään Vilkka pääsee tasanteelle, jossa ovi on sepposen selällään ja seuraten lattian tomussa olevaa vanaa (joku olikin kävellyt täällä aiemmin) Vilkka päätyy huoneeseen, jonka katossa on hontelo mieshenkilö! Keskusteltuaan (henkilö osoittautuu ei lurjukseksi, vaan Thylasin vanhaksi oppipojaksi Tolader Yaressiksi, joka oli “tullut kohteliaisuuskäynnille”) hetken, Vilkka päättää auttaa Toladerin alas siivousvälineillä. Se onnistuu ja Tolader mätkähtää alas, ja he sopivat tutkivansa tornia yhdessä (uusi ystävä jee!). Vilkan ilmoittaessa etsiessään tietoja ja kirjoja, Tolader johdattaa tämän kirjastoon, joka on selkeästi isompi kuin sen tulisi olla, ja he jäävät tutkimaan sen anteja. Toladerkin oli kuullut jotain ääniä…

Comments

MuadMouse MuadMouse

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.