Suuripuu

Muissa maailmoissa

Kohtalot:
Milja: “Vastoin parempaa harkintakykyäsi, tartu lonkeroon.”
Etevä: “Nyt meni etevät ja rehdit sekaisin.”
Vilkka: “Löydä johtolanka mahdottomasta lähteestä.”

Etevä säpsähtää yöllä hereille. Leirinuotio on sammunut, mutta vastarannalla loimottaa kutsuvasti tuttu sininen taikapyörre. Etevä polskii yli hyisen joen ja nousee rannalle lähellä portaalia, mutta ennen kuin ehtii perille asti kuulee takaansa määkäisyn. Sehän on Tiuku, Hevoslaukan perheen maskottivuohi, joka on etsimässä Kukka-Maariaa! Etevä ja Tiuku kulkevat mukkelismakkelis läpi portaalin unimaailman painajaiskolkkaan, joka on muuttunut sitten viime näkemän – Rehdin unet ovat muokanneet ympäristöä vehreämmäksi ja maisemaa hallitsee valtaisa pullapensas – siis ihan oikea, pullaa kasvava pullapuu! Unelias ja tyytyväinen Rehti löytyy torkkumasta puun runkoa vasten. Iloisten jälleennäkemisten, kuulumisten vaihdon ja sydänten purkamisen jälkee Etevä päättelee, että unimaailmaan pystyy vaikuttamaan toiveiden voimalla, joten jos porukka vain toivoo tarpeeksi kovaa, on mahdollista päästä sinne missä Vilkka on! Intensiivinen toivomisrinki siirtääkin heidät näennäisesti Toritörmän kaupunkiin, tai ainakin Etevän mielikuvaan siitä. Vilkkakin löytyy, mutta pysyy juuri ulottumattomissa painajaismaisessa kujajuoksussa. Painajainen huipentuu siihen, että yhdestä taivaan tähdestä laskeutuu siniviittainen hahmo ja kaappaa Vilkan mukaansa. Kujan seinät tuntuvat kaatuvan päälle musertavasti, ja Etevä menettää tajuntansa!

Vilkka ja Tolader astahtavat velhon kirjastoon sisään, joka avautuu mahtipontisena heidän edessään. Kullatun näköisiä seiniä ja lattiaa peittävät mittavat, kattoon asti ulottuvat kirjahyllyt, joista keskellä lattiaa olevat tuntuvat liikahtelevan ja muodostavan erilaisia sokkeloita. Kirjaston keskellä tasanteella näkyy suuri aurinkokuntamalli tai orraario, joka on tehty hämmästyttävällä tarkkuudella ja järkyttävällä blingillä. Katto vaikuttaisi olevan valtavan peili, vai onko sittenkään…? Vilkka tarttuu heti toimeen ja alkaa kahlaamaan läpi kirjoja, kun Tolader keskittyy jalokivin peitettyihin planeettoihin (tai ennemmin niiden omistuksen vaihtamiseen). Pitkän etsinnän ja turhautumisen jälkeen Vilkka ei ole löytänyt kirjaa Siniviitan tuhoamistavoista, mutta Tolader tuo Vilkalle Velhojen killan vuosikirjan/jäsenrekisterin! Tältä vuodelta Vilkka löytääkin 11 velhon nimeä. Kirja nyt turvallisesti laukussa, Vilkka katsoo orraarioon ja ihmettelee velhojen kykyjä ja voimaa, mutta samalla kokee tunteenkuohun taas Siniviitan hirveyden tullessa myös mieleen, Kukka-Maarian kohtalo ollen suurena huolena. Tolader taputtaa Vilkkaa olalle ja nappaa tälle kultaisen kuun planetaariosta lohdutukseksi.

Milja, Joonatan, Arvindus, ja Liina seisahtavat synkän ja myrskyisän kalliotemppelin uhkaavalle suulle. Palmuista kuuluva ölinä rohkaisee heidät jatkamaan sisään, syvälle kallion syövereihin, temppelin mustaseinäiseen nieluun. Lopulta he löytävät itsensä lonkerokoristeisesta salista, jonka yhteyteen on rakennettu verikarstainen uhrikammio. Milja huomaa kammion peilityyntä keskuslampea ympäröivän kuusi symbolia, jotka merkkaavat kolmen erillisen taikalinjan kulkureittejä: he olivat löytäneet kolmilinjaisen magian yhteenliittymän! Milja osoittaa velhontaitonsa ohjeistamalla muita rituaalin valmistelussa. Kun Milja lopulta kutsuu kosmisen lonkeron tempaisemaan retkueen ajan ja avaruuden rakoihin, Joonatan katsoo häntä vilpittömän vaikuttuneesti, vakuuttaen Miljankin tämän taituruudesta.

Comments

MuadMouse MuadMouse

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.